Dit moet u voor al gaan zien !!!

Roei-trainingskamp april 2018

Tijdens de maand april 2018 ontvangen wij op het meer "Le Lac du Causse" verschillende roeiclubs, zoals: Eton Excelsior, Port Maly,  Norwich School Rowing Club, Worcester Rowing Club, Aviron Union Nautique de Lyon en Shrewsbury School.

Het Brive Festival juli 2018

BRIVE FESTIVAL 20 tot 23 Juli 2018

Met 17.000 bezoekers in 2015, is het Brive Festival een van de belangrijkste muziekfestivals van de omgeving geworden.  Tijdens uw verblijf op de Camping of  "Village de Gîtes du Causse", neemt u eens de tijd om te gaan swingen en feesten met uw favoriete artisten !

 

Sinds 2004 organiseert Brive-la-Gaillarde elke zomer een muziekfestival ! Het "Brive Festival" is een van de grootste bijeenkomsten van dit soort in de Limousin. Dit jaar vindt het festival van 20 tot 23 Juli plaats. Dit muziekfestival is uniek in de Corrèze, mist u het vooral niet ! 

Voeten in het zand, uw hoofd in de wolken, swingen maar, en geniet van "a musical trip in Gaillarde land" ! 

 

Voor zijn 15e editie, belooft het Brive Festival weer geweldige avonden, dank zij een perfekt georganiseerd programma met bekende artiesten en voor ieder zijn smaak : 

Vrijdag 20  Juli 2018 : Dadju - Véronique Sanson - Vianney                          

Zaterdag 21 Juli 2018 : Eddy de Pretto - Brigitte - Orelsan

Zondag 22 Juli 2018 : Gauvin Sers - Amir - Francis Gabrel 

Maandag 23 Juli 2018 : Niska -  Catherine Ringer - Shaka Ponk  

 

Kom swingen met familie of vrienden voor zwoele zomeravonden.  Alles terplekke  om te genieten van een van de beste muziekfestivals; het Brive Festival Aanwezig: speeltuinen en aktiviteiten voor kinderen, sporttoernooien, gezellige bars en "tasty food trucks"... Het Festival vindt plaats in het midden van een  park in het mooie centrum van Brive-la-Gaillarde. Haal het beste uit uw verblijf als u in de buurt bent van Brive la Gaillarde in de Corrèze en vergeet vooral niet om de vele prachtige dorpjes te bezoeken Turenne, Collonges-la-Rouge, die op de lijst staan van "de mooiste plaatsjes van Frankrijk".

 

Bent u er klaar voor en voelt u zich al een beetje "Gaillard", come and join us !

 

Markt met plaatselijke producten elke woensdag in juli en augustus 2018 in Chartrier-Ferrière

Deze markten, samengesteld uit 15 tot 25 boeren  - en ambachtelijke producenten/ stands, benadrukken de rijkdom en diversiteit van de producten van de Corrèze en leggen de nadruk op  het directe contact tussen de producent en de consument. Geplaatst onder het teken van de gezelligheid, zijn de meeste markten feestelijk en kun je ter plaatse blijven om de gekochte lokale producten te consumeren.

 

De markt van Chartrier-Ferrière, niet ver van de camping du Lac du Causse vindt elke woensdag plaats in juli en augustus. 

 

Reguliere zomermarkten, van begin juli tot eind augustus, vanaf 17 uur:

 

 

 

 

- Maandag: Beaulieu op Dordogne * Eygurande * Ségur le Château *

 

- Dinsdag: Beynat * Masseret (plan d'eau) * Ussel * Voutezac (le Saillant) *

 

- Woensdag: Chartier-Ferrière * Meymac * Naves * Saint Pardoux Corbier *

 

- Donderdag: Ayen * Monceaux sur Dordogne * Sainte Fériole * Sarran *

 

- Vrijdag: Neuvic * Saillac * Sainte-Fortunade * Treignac * Uzerche 

Feestelijk vee- en gastronomische markt in Brive la Gaillarde op 25 en 26 augustus 2018

"Le festival de l'Elevage et de la Table Gourmande " is een jaarlijks terugkerend evenement in het centrum van het gezellige en charmante stadje Brive la Gaillarde, de markten van Brive la Gaillarde zijn beroemd en bezongen door Georges Brassens...

 

Eind augustus worden de allermooiste Limousinrunderen, zooglammeren en zoogkalveren bijeengebracht voor deze traditionele show.

 

Het festival heeft tot doel de kwaliteit van de lokale producten en de knowhow van de producenten in de regio te promoten en te verdedigen. Het is ook de gelegenheid voor de chefs des Tables Gaillardes om u heerlijke stukken vlees te laten ontdekken met originele en gevarieerde recepten. 

 

Loopt het water al in uw mond ? Haast u dan om deze "boerderij" in het Centrum van Brive la Gaillarde te ontdekken op 25 en 26 augustus. De entree is gratis.

Montgolfiades de Rocamadour - 29 en 30 september 2018

De heteluchtballonnen weg zien vliegen over Rocamadour en de "Canyon de l'Alzou" is een magisch spektakel. 

 

Twee dagen van activiteiten bij de "Vallée de la Dordogne" waar u twee keer per dag ('s ochtends en ' s avonds) zo'n dertig heteluchtballonnen kan zien wegvliegen vanaf de "Canyon de l'Alzou", gedomineerd door de middeleeuwse plaats Rocamadour.