Dit moet u voor al gaan zien !!!

Circusschool op de camping du Lac du Causse in juli en     augustus 2018

Voor kinderen vanaf 6 tot 12 jaar, vanaf 17 juli t/m 16 augustus is er een circusschool op de Camping du Lac du Causse.

 

Maandag t/m Vrijdag van 10h00 t/m 12h00

 

Verschillende disciplines: acrobatiek, jongleren, ballanceren op ballen, touwlopen etc.

 

Elke vrijdagavond om 19h30 is er een circusvoorstelling uitgevoerd door de kinderen in het restaurant van de camping

 

Inschrijven op de camping

 

 

Gratis activiteiten voor het hele gezin

In juli en augustus, elke middag voor het hele gezin, sportieve activiteiten " à la carte" op het strand aan het meer !

 

In de ochtend worden er sportieve activiteiten aangeboden aan volwassenen en tieners vanaf 12 jaar, zo als: aquagym, mountainbiken, klimmen, wandelen, oriëntatielopen en Swin golf. 

 

Het Brive Festival juli 2018

BRIVE FESTIVAL 20 tot 23 Juli 2018

Met 17.000 bezoekers in 2015, is het Brive Festival een van de belangrijkste muziekfestivals van de omgeving geworden.  Tijdens uw verblijf op de Camping of  "Village de Gîtes du Causse", neemt u eens de tijd om te gaan swingen en feesten met uw favoriete artisten !

 

Sinds 2004 organiseert Brive-la-Gaillarde elke zomer een muziekfestival ! Het "Brive Festival" is een van de grootste bijeenkomsten van dit soort in de Limousin. Dit jaar vindt het festival van 20 tot 23 Juli plaats. Dit muziekfestival is uniek in de Corrèze, mist u het vooral niet ! 

Voeten in het zand, uw hoofd in de wolken, swingen maar, en geniet van "a musical trip in Gaillarde land" ! 

 

Voor zijn 15e editie, belooft het Brive Festival weer geweldige avonden, dank zij een perfekt georganiseerd programma met bekende artiesten en voor ieder zijn smaak : 

Vrijdag 20  Juli 2018 : Dadju - Véronique Sanson - Vianney                          

Zaterdag 21 Juli 2018 : Eddy de Pretto - Brigitte - Orelsan

Zondag 22 Juli 2018 : Gauvin Sers - Amir - Francis Gabrel 

Maandag 23 Juli 2018 : Niska -  Catherine Ringer - Shaka Ponk  

 

Kom swingen met familie of vrienden voor zwoele zomeravonden.  Alles terplekke  om te genieten van een van de beste muziekfestivals; het Brive Festival Aanwezig: speeltuinen en aktiviteiten voor kinderen, sporttoernooien, gezellige bars en "tasty food trucks"... Het Festival vindt plaats in het midden van een  park in het mooie centrum van Brive-la-Gaillarde. Haal het beste uit uw verblijf als u in de buurt bent van Brive la Gaillarde in de Corrèze en vergeet vooral niet om de vele prachtige dorpjes te bezoeken Turenne, Collonges-la-Rouge, die op de lijst staan van "de mooiste plaatsjes van Frankrijk".

 

Bent u er klaar voor en voelt u zich al een beetje "Gaillard", come and join us !

 

Le Festival du Monde "Cultures aux Cœurs" in Montignac 23 tot 29 juli 2018

Onder weg voor 2018 ! Voor een week vol festiviteiten, uitwisselingen, ontmoetingen... De stad verandert in een mix van culturen en kleuren en verwelkomt voor deze 38e editie, groepen uit de volgende landen:  Brazilië, Botswana, China, Costa Rica, Spanje, Frankrijk ( Bretagne en de Savoie), Niger, Palestina, Roemenië en muzikale ensembles met bretonse geluiden!

 

Animaties, shows, cinemateconferenties, aperetief-concerts, bodega's, gedurende de hele week, om nog te zwijgen van de tenstoonstelling - verkoop van kunst/ handwerk uit diverse landen en een ambachtelijke markt.

 

Avondprogramma's: 

- Dinsdag 24 juli - 21:30 uur Terrasse de l'Amitié: "Les Couleurs des Cœurs" openingsavond met alle groepen.

- Woensdag 25 juli - 21:30 uur Terrasse de l'Amitié: "Accord(s) Majeur(s)" concert in samenwerking met het Festival van de "Périgord Noir" met Camille en Julie Berthollet et het orkest "Romanasul" van Roemenië.

- Donderdag 26 juli - 21:30 uur Terrasse de l'Amitié: "Généreuse Diversitié" met Brazilië, Palestina, Niger en Costa Rica.

- Zaterdag 28 juli - 21:30 uur Terrasse de l'Amitié: "Saturday Show" met Roemenië, Botswana en exclusief in de Périgord Noir, de monniken van Shaolin.

- Zondag 29 juli - 21:00 uur Terrasse de l'Amitié: "Cultures aux Coeurs" sluiting van de avond met alle groepen en tot slot een buitengewone muzikale vuurwerkshow met ETS Segala.

Markt met plaatselijke producten elke woensdag in juli en augustus 2018 in Chartrier-Ferrière

Deze markten, samengesteld uit 15 tot 25 boeren  - en ambachtelijke producenten/ stands, benadrukken de rijkdom en diversiteit van de producten van de Corrèze en leggen de nadruk op  het directe contact tussen de producent en de consument. Geplaatst onder het teken van de gezelligheid, zijn de meeste markten feestelijk en kun u er ter plaatse blijven om de gekochte lokale producten te consumeren.

 

De markt van Chartrier-Ferrière, niet ver van de camping du Lac du Causse, vindt elke woensdag plaats in juli en augustus. 

 

Reguliere zomermarkten, van begin juli tot eind augustus, vanaf 17 uur:

 

 

 

 

- Maandag: Beaulieu op Dordogne * Eygurande * Ségur le Château *

 

- Dinsdag: Beynat * Masseret (plan d'eau) * Ussel * Voutezac (le Saillant) *

 

- Woensdag: Chartier-Ferrière * Meymac * Naves * Saint Pardoux Corbier *

 

- Donderdag: Ayen * Monceaux sur Dordogne * Sainte Fériole * Sarran *

 

- Vrijdag: Neuvic * Saillac * Sainte-Fortunade * Treignac * Uzerche 

Feestelijk vee- en gastronomische markt in Brive la Gaillarde op 25 en 26 augustus 2018

"Le festival de l'Elevage et de la Table Gourmande " is een jaarlijks terugkerend evenement in het centrum van het gezellige en charmante stadje Brive la Gaillarde, de markten van Brive la Gaillarde zijn beroemd en bezongen door Georges Brassens...

 

Eind augustus worden de allermooiste Limousinrunderen, zooglammeren en zoogkalveren bijeengebracht voor deze traditionele show.

 

Het festival heeft tot doel de kwaliteit van de lokale producten en de knowhow van de producenten in de regio te promoten en te verdedigen. Het is ook de gelegenheid voor de chefs des Tables Gaillardes om u heerlijke stukken vlees te laten ontdekken met originele en gevarieerde recepten. 

 

Loopt het water al in uw mond ? Haast u dan om deze "boerderij" in het Centrum van Brive la Gaillarde te ontdekken op 25 en 26 augustus. De entree is gratis.

Montgolfiades de Rocamadour - 29 en 30 september 2018

De heteluchtballonnen weg zien vliegen over Rocamadour en de "Canyon de l'Alzou" is een magisch spektakel. 

 

Twee dagen van activiteiten bij de "Vallée de la Dordogne" waar u twee keer per dag ('s ochtends en ' s avonds) zo'n dertig heteluchtballonnen kan zien wegvliegen vanaf de "Canyon de l'Alzou", gedomineerd door de middeleeuwse plaats Rocamadour.